Програма

 • 00:50

  23 може

  Мъртвият викинг - СЕЗОН 1

  Само четири са известните (и почти идентични) викингски крепости в Дания преди 2012 г., но датски археолози забелязват празнина в източното крайбрежие на Шеланд.

 • 01:45

  23 може

  Тайните на музеите - СЕЗОН 3

  Основан през 1846 г. от учен на име Джеймс Смитсон, Смитсоновият институт е най-големият музей и изследователски комплекс в света, с почти 137 милиона екземпляра и артефакти.

 • 02:40

  23 може

  Тайните на музеите - СЕЗОН 3

  Колекцията в Националния морски музей в Лондон дава възможност на посетителите да проследят историята на британската морска мощ по време на империята и последиците за днешния свят.

 • 03:35

  23 може

  Тайните на музеите - СЕЗОН 3

  Бившият кралски дворец сега е музей на френската история, който привлича три милиона посетители всяка година. Разглеждаме оръжие, създадено от убиец, и разследваме смъртта на любовница на краля.

 • 04:30

  23 може

  Загадки в музея - СЕЗОН 7

  Дон Уайлдман изследва прозрачен материал, която революционизира търговията на дребно, яке, принадлежало на шегаджия с експлозивно чувство за хумор, и необичайни разкопки.

 • 05:25

  23 може

  Загадки в музея - СЕЗОН 7

  Дон Уайлдман изследва аеронавтско устройство със скандална претенция за слава, бастун, предодвратил убийство, и тениска от необичайно събитие, което прераства в грандиозен бунт.

 • 06:10

  23 може

  Загадки в музея - СЕЗОН 6

  Дон изследва старо томче, картина на Реноар, за която се смята, че е купена едва за 7 долара и полицейска счетоводна книга, която разказва история за тайна любовна връзка, завършила с убийство.

 • 07:10

  23 може

  Страхотни изобретения - СЕЗОН 2

  Независимо дали ни харесва, войните, конфликтите и нуждата да изследваме неизвестното са катализатор на прогреса в технологиите. Факт е, че човечеството е най-изобретателно, когато е разрушително.

 • 07:40

  23 може

  Страхотни изобретения - СЕЗОН 1

  Мемори пяната превзе света и помогна на милиони хора да спят по-добре. Но как от НАСА разработиха материала за космоса? Разглеждаме също произхода на сателитната телевизия и автоинжекторите.

 • 08:10

  23 може

  Загадки в музея - СЕЗОН 4

  Дон посещава изложба, посветена на разследващия журналист Дон Болес в Нюсеум във Вашингтон, и проучва предполагаем чудотворен еликсир в Центъра за изследвания в Амхърст, Ню Йорк.

 • 09:05

  23 може

  Загадки в музея - СЕЗОН 4

  Дон проучва гипсова отливка от следи от копита, предполагаема "собственост" на митичен звяр, обитавал горите на Ню Джърси; грандиозен резервоар и железопътна кола, използвана от президента Хардинг.

 • 10:00

  23 може

  Смъртоносно известна ДНК - СЕЗОН 1

  Марк Евънс открива, че Елвис Пресли е страдал от генетично заболяване на сърцето, известно като хипертрофична кардиомиопатия, което може би е довело до трагичната му ранна смърт.

 • 10:55

  23 може

  Смъртоносно известна ДНК - СЕЗОН 1

  Марк Евънс се опитва да научи повече за Джон Кенеди и Мерилин Монро от проби от косите им. Навестява и Ню Джърси за близка среща с пениса на Наполеон!

 • 11:55

  23 може

  Смъртоносно известна ДНК - СЕЗОН 1

  Марк Евънс проследява необикновена следа от останки, за които се твърди, че са на Адолф Хитлер и Ева Браун - от кости, които дезертьор от КГБ продава, до четка за коса в планинското убежище на Хитлер.

 • 12:55

  23 може

  Втората световна война в цветове - СЕЗОН 1

  През 1944, Америка и Великобритания на запад - заедно с Русия на изток - започват да затварят обръча около Германия.

 • 13:55

  23 може

  Втората световна война в цветове - СЕЗОН 1

  Злостна война срещу Япония е водена в Тихия океан от декември 1941. Японците са отблъсквани през океана остров по остров в свирепа ръкопашна битка.

 • 15:00

  23 може

  Втората световна война в цветове - СЕЗОН 1

  Последните месеци от войната в Европа са шокиращи и отчаяни. Епизодът следва британците и американците, които преминават през река Рейн и руснаците, които си проправят път през Полша към Германия.

 • 16:00

  23 може

  Втората световна война в цветове - СЕЗОН 1

  Смятайки, че японците никога няма да се предадат, администрацията на Труман решава да пусне атомни бомби над Хирошима и Нагасаки и така слага мрачен край на войната.

 • 17:05

  23 може

  Военни заводи - СЕЗОН 1

  В апогея си немската авиационна промишленост ангажира три милиона работника и произвежда десетки хиляди самолети. Как е успяла да доминира небесата на Европа и как са се обърнали нещата?

 • 18:00

  23 може

  Военни заводи - СЕЗОН 1

  Семейство Круп произвежда въоръжение от Тридесетгодишна война. Много преди появата на Хитлер, Круп трупа оръжия в очакване на повторния възход на Германската империя.

 • 18:55

  23 може

  Дивата Канада - СЕЗОН 1 Нов

  Четвъртият епизод разкрива какво се случва в най-суровото време в годината. Неуловим рис преследва зайци, а мечка и нейните малки заспиват зимен сън в покритото им със сняг леговище.

 • 20:00

  23 може

  Великото преселение - СЕЗОН 1

  Дълбоко в резервата "Серенгети" Бен излита с балон, за да зърне стадата на могъщите антилопи гну.

 • 20:55

  23 може

  Берлин, 1945 г. - СЕЗОН 1

 • 22:00

  23 може

  Тайната война - СЕЗОН 1

  През октомври 1942 г., Монти Удхаус е спуснат с парашут в Гърция, за да причини погром. С разнородна група партизани, той предприема една от най-зрелищните мисии през цялата война.

 • 23:00

  23 може

  Египетски загадки - СЕЗОН 1

  Разкриваме тайните на здравето и благополучието в Древен Египет. Откриваме как царица Хатшепсут може да се е самоубила по случайност и най-стария случай на рак на гърдата в света.

 • 23:55

  23 може

  Египетски загадки - СЕЗОН 1

  Учени и историци изследват дали гигантски вулкани са разрушили древна династия, те разкриват и как направени от хората промени в пейзажа заплашват останките от великата цивилизация на Древен Египет.

За нас

съживява историята с пленителни документални филми, които предлагат свеж и съвременен поглед върху събитията от миналото. Отвеждаме зрителите си на вълнуващи пътувания назад във времето, с интелигентни, подкрепени с проучвания предавания, които са както интересни, така и провокативни. Фокусираме се върху историята на Европа, разкриваме загадки от миналото и изучаваме как те определят съвремието ни.

Къде да гледате ТВ каналите

127

62

147

33

30

64

48

75

През 2018 г. бе разработен нов археологически обект в Помпей, който доведе до още открития за бедствието,…

Прочетете още

Това е история за поражение, освобождение и обновление. Макар да е увековечен в черно бяло, ние ще можем…

Прочетете още

През погледа на победители и победени, документалната поредица от три части "Берлин, 1945" разкрива…

Прочетете още

Преди 41 години Желязната лейди стана първата жена британски министър-председател. Тачър получи прозвището…

Прочетете още

През май по Viasat History: - "Берлин, 1945 г." - 8, 9 и 10 май от 22:00 часа - "Възкресяването на Помпей"…

Прочетете още

Адолф Хитлер и Ева Браун бяха намерени мъртви. Фюрерът се самоубива, като взима цианид и се застрелва…

Прочетете още

Факти, които може да не знаете за войната във Виетнам: 1) САЩ за пръв път се включва във войната във…

Прочетете още