Програма

 • 00:20

  31 може

  География на убийствата - СЕЗОН 4

  Трима полицаи са убити на Шепърдс Буш в петък, 12 август, 1966 г. от Хари Робъртс и двама съучастници. Бандитите успяват да избягат и убиват още хора по пътя.

 • 01:15

  31 може

  Личният живот на историческите личности - СЕЗОН 1

  В Санкт Петербург Трейси разкрива как необикновеното детство на Петър I го прави необикновен човек и показва как просветеният, но жесток цар модернизира Русия.

 • 02:10

  31 може

  Мистериите на нацистките убийства - СЕЗОН 1

  Истинска история, в която виждаме как елитен отряд в Берлин се противопоставя на идеологиите на нацисткия режим, възпрепятствайки разследване и позволявайки на сериен убиец да им се изплъзне.

 • 03:05

  31 може

  Разшифровани съкровища - СЕЗОН 2

  В издирване, което продължава 20 века, изследваме съдбата на Копието на съдбата. Вярвайки, че разполага със специални сили, крале и завоеватели от Карл Велики до Хитлер са се опитали да го притежават.

 • 04:05

  31 може

  Тайните на музеите - СЕЗОН 2

  От динозаври до метеорити и произхода на човешкия вид, в Американския музей по естествена история можете да откриете 32 милиона обекта. Изследователският му екип се отправя на 100 експедиции всяка година.

 • 05:00

  31 може

  Тайните на музеите - СЕЗОН 2

  Имперският военен музей в Лондон разказва британската военна история от Първата световна война до наши дни, чрез колекция от 10 милиона предмета. Два милиона души посещават музея всяка година.

 • 05:55

  31 може

  Загадки в музея - СЕЗОН 8

  Дон Уайлдман изследва рядка битка с храна, околосветска надпревара и птичи костюм.

 • 06:25

  31 може

  Страхотни изобретения - СЕЗОН 1

  Запалката Zippo се радва на внимание в цял свят и е неразделна част от популярната култура. Спечелва славата си благодарение на Втората световна война и войната във Виетнам.

 • 07:00

  31 може

  Забранена история - СЕЗОН 4

  Джейми разкрива историята на Йохан Райхарт, който е държавен палач преди Втората световна война, а после оглавява машината за масови убийства.

 • 07:50

  31 може

  Страхотни изобретения - СЕЗОН 1

  Интелигентният пластилин се ползва от деца от всички възрасти по цял свят и дори от астронавти в космоса! Научете за разработването му за военни цели в тихоокеанския пръстен. Ще разгледаме и бидоните.

 • 08:20

  31 може

  Загадки в музея - СЕЗОН 4

  Дон Уайлдман разследва парцаливо куфарче, принадлежало на ексцентричен лекар, който пробва какво ли не в търсене на извора на младостта.

 • 09:15

  31 може

  Загадки в музея - СЕЗОН 4

  Водещият Дон Уайлдман разследва чифт износени, но употребявани ежедневно прибори, взели дейно участие в събитие, шокирало и разтърсило психиатрично отделение.

 • 10:10

  31 може

  Великото преселение - СЕЗОН 1

  Бен се среща с експерта по антилопи гну д-р Грант Хопкрафт, за да разбере накъде се движат стадата и колко далеч са стигнали четирите женски, които следи, по време на преселението.

 • 11:05

  31 може

  Великото преселение - СЕЗОН 1

  Епизодът показва най-емблематичните сцени от Великото преселение - прекосяването на р. Мара. Антилопите гну и другите мигриращи животни трябва да се борят с крокодили и опасни течения, за да оцелеят.

 • 12:00

  31 може

  География на убийствата - СЕЗОН 5

  1878 г.: вдовица е убита у дома си от слугинята си. Младата Кейт Уебстър не само убива и разчленява работодателката си, но открадва и дрехите, имота и самоличността ѝ.

 • 12:55

  31 може

  География на убийствата - СЕЗОН 5

  Мери Пирси започва афера със съпруга на жертвата си, става част от живота на семейството, подмамва съперницата си към смъртта ѝ и успява да накара мадам Тюсо да плати за защитата ѝ.

 • 13:55

  31 може

  Престъпността през войната - СЕЗОН 1

  Известен със съмнителните си медицински практики и тъмни финансови сделки, д-р Марсел Петио развихря убийствените си наклонности по време на окупацията на нацистите.

 • 14:50

  31 може

  Престъпността през войната - СЕЗОН 1

  Били Хил е най-могъщият престъпен бос в подземния свят на Великобритания след войната, но малко се знае за тайните зад създаването на империята му.

 • 15:45

  31 може

  Престъпността през войната - СЕЗОН 1

  Когато американската армия превзема замъка Кронберг през 1945 г., скандална афера на американски военен капитан и офицер от военновъздушните сили води до един от най-сложните обири на всички времена.

 • 16:40

  31 може

  Престъпността през войната - СЕЗОН 1

  Улични банди вилнеят в предвоенна Америка. Медиите настройват срещу младите мексиканци и латиноамериканци. Когато войната започва, представянето им като заплаха води до избухване на расов конфликт.

 • 17:35

  31 може

  Престъпността през войната - СЕЗОН 1

  Спирането на електричеството е необходимо в нацистка Германия и във Великобритания. Двама убийци използват пълния мрак, за да нападат жертвите си в Лондон и Берлин.

 • 18:35

  31 може

  Топ 10 военни истории - СЕЗОН 1

  Войната винаги е движела развитието на технологиите. От пеницилина и пластичната хирургия до развитието на интернета и джипиеса, класираме най-влиятелните военни изобретения.

 • 19:45

  31 може

  Топ 10 военни истории - СЕЗОН 1

  От невероятните бойни дреднаути през Първата световна война до стелт подводниците на Студената война, военните плавателни съдове се оказват решаващи в борбата за морско надмощие.

 • 20:55

  31 може

  Изгубеният град на гладиаторите

 • 22:00

  31 може

  Помпей: нови разкрити тайни

 • 23:10

  31 може

  Истинският Юлий Цезар

За нас

съживява историята с пленителни документални филми, които предлагат свеж и съвременен поглед върху събитията от миналото. Отвеждаме зрителите си на вълнуващи пътувания назад във времето, с интелигентни, подкрепени с проучвания предавания, които са както интересни, така и провокативни. Фокусираме се върху историята на Европа, разкриваме загадки от миналото и изучаваме как те определят съвремието ни.

Къде да гледате ТВ каналите

127

62

147

33

30

64

48

75

През 2018 г. бе разработен нов археологически обект в Помпей, който доведе до още открития за бедствието,…

Прочетете още

Това е история за поражение, освобождение и обновление. Макар да е увековечен в черно бяло, ние ще можем…

Прочетете още

През погледа на победители и победени, документалната поредица от три части "Берлин, 1945" разкрива…

Прочетете още

Преди 41 години Желязната лейди стана първата жена британски министър-председател. Тачър получи прозвището…

Прочетете още

През май по Viasat History: - "Берлин, 1945 г." - 8, 9 и 10 май от 22:00 часа - "Възкресяването на Помпей"…

Прочетете още

Адолф Хитлер и Ева Браун бяха намерени мъртви. Фюрерът се самоубива, като взима цианид и се застрелва…

Прочетете още

Факти, които може да не знаете за войната във Виетнам: 1) САЩ за пръв път се включва във войната във…

Прочетете още