Програма

 • 00:00

  14 юни

  Митични зверове - СЕЗОН 1

  Древните гърци вярвали в ужасяващи чудовища - циклопите. Защо са били убедени, че циклопите са построили крепости и са служили като оръжия на боговете?

 • 00:55

  14 юни

  География на убийствата - СЕЗОН 4

  Историята на Черната вдовица е класическа история за викториански убийства. Мери Ан Котън пътува из Англия и сключва брак със самотни мъже, кара ги да направят застраховка на нейно име и ги убива.

 • 01:50

  14 юни

  Загадки в музея - СЕЗОН 10

  Дон Уилдман проучва комарджията, който успява да измами Лас Вегас, алхимик, провел ексцентричен експеримент, и мъчително пътуване през нацистка територия.

 • 02:35

  14 юни

  Загадки в музея - СЕЗОН 10

  Дон Уилдман проучва медал, даден на най-големия боксьор на всички времена, изследва статуята на чудовищен звяр и разглежда вестник, раздухал неприличен скандал.

 • 03:25

  14 юни

  Загадки в музея - СЕЗОН 10

  Дон Уилдман разследва изчезването на член на нюйоркския елит, олимпийско трико, свързано с ключов момент от историята на гражданските права, и пластмасов нож, спасил живот.

 • 04:10

  14 юни

  Загадки в музея - СЕЗОН 4

  Водещият Дон Уайлдман проучва оръжие, което е принадлежало на тайна мрежа от шпиони, действащи на американска почва, и надзърта в чантата на водеща журналистка.

 • 05:00

  14 юни

  Загадки в музея - СЕЗОН 4

  Дон Уайлдман проучва оръжие, играло роля в заговор за убийство на президент на САЩ; звяр, за който се смята, че е тероризирал жители на Уисконсин и историята за Тифусната Мери.

 • 05:50

  14 юни

  Забранена история - СЕЗОН 1

  Дали някога на земята са живели и бродили гиганти? В този епизод Джейми издирва и се среща с учени и археолози, които разполагат с необичайни данни, доказващи, че гигантите някога са съществували.

 • 06:00

  14 юни

  Забранена история - СЕЗОН 1

  Дали Ватиканът умишлено е прикрил истинската трета тайна на Фатима? Джейми пътува до Португалия, за да се срещне с водещи експерти и да разкрие истината.

 • 07:00

  14 юни

  Осем дни, които създадоха Рим - СЕЗОН 1

  На 9 юни 68 г. сл.н.е. император Нерон отнема живота си с помощта на слуга, когато войската идва да го арестува. Бетани Хюс разкрива защо първата династия на империята е сполетяна от такъв нелеп край.

 • 07:50

  14 юни

  Загадки в музея - СЕЗОН 5

  Дон Уайлдман проучва папки, които съдържат улики за загадъчна история на млада жена, която е сполетяна от странна и избухлива съдба.

 • 08:45

  14 юни

  Загадки в музея - СЕЗОН 5

  Епизодът показва ръчно изработена кукла, стъклена бутилка с тайно съобщение от сърцераздирателна сага и прозорци с телени мрежи, които позволяват да бъде видян за пръв път легендарен звяр.

 • 09:35

  14 юни

  Загадки в музея - СЕЗОН 5

  Дон Уайлдман изследва игла, свързана с подъл заговор, странен уред, създаден от един от първенците в Холивуд, и странно създание, което според някои е доказателство за среща с извънземни.

 • 10:30

  14 юни

  Планета Европа и отвъд - СЕЗОН 2

  Миграцията на африканските антилопи гну е най-голямото преселение в животинското царство, което може да се види тук - в този интригуващ документален филм за африканската савана.

 • 11:30

  14 юни

  Планета Европа и отвъд - СЕЗОН 2

  На фона на ледниците на Антарктика, този документален филм изследва ландшафта и удивителната популация от пингвини, тюлени и китове, като представя и редица морски птици, които живеят тук.

 • 12:35

  14 юни

  Митични зверове - СЕЗОН 1

  Сфинксовете са били сред най-популярните митични чудовища на древния свят. Египтяните са смятали Сфинкса за благороден пазач. Защо тогава древните гърци го изобразяват като зъл човекояден звяр?

 • 13:30

  14 юни

  Митични зверове - СЕЗОН 1

  Демоните са коварни митични създания. Експертите разследват смущаващите начини, по които нашите предци са се опитвали да се борят с демони - от екзорсизъм до талисмани и тежки мозъчни операции.

 • 14:25

  14 юни

  Митични зверове - СЕЗОН 1

  Преди 400 години немският фермер Петер Стъмп е осъден и екзекутиран по обвинение, че е върколак. Какви са били тези чудовища и защо толкова много хора са били убедени, че съществуват в реалността?

 • 15:20

  14 юни

  Митични зверове - СЕЗОН 1

  Чудовището от Лох Нес е митичен звяр в модерния свят. Защо толкова много хора все още твърдят, че нещо се крие в дълбините на шотландското езеро? Сравнителният анатом Джой Райденбърг разследва.

 • 16:15

  14 юни

  Митове и чудовища - СЕЗОН 1

  Епизодът проучва противоречивата теория, че има общи мотиви в световната митология, които надхвърлят културните и исторически влияния.

 • 17:10

  14 юни

  Митове и чудовища - СЕЗОН 1

  Епизодът показва, че историите за зловещи създания, които населяват диви и тъмни пространства, могат да ни разкрият много за хората.

 • 18:05

  14 юни

  Митове и чудовища - СЕЗОН 1

  Войната е постоянна величина в човешката история и всички цивилизации се борят с въпросите, които повдига. Не е изненадващо, че митовете за война са най-издръжливи.

 • 18:55

  14 юни

  Топ 10 военни истории - СЕЗОН 1

  Опазването на тайните по време на война може да доведе до победа или поражение. От шпиони до саботажи - командирите често използват тайни планове през войната, за да спечелят стратегическо предимство.

 • 20:00

  14 юни

  Топ 10 военни истории - СЕЗОН 1

  Най-великите командири на 20-ти век разбират военното дело на стратегическо и тактическо ниво. Някои внушават лоялност на войските чрез страх и подчинение, а други им вдъхват увереност.

 • 21:00

  14 юни

  Религиозни войни: Истинската война на тронове - СЕЗОН 2

  Докато празнува договорен съюз, Анри II умира по време на рицарски турнир. В Испания Филип II се е съюзил с французите чрез брака си, но собствената му страна е опустошена от въстания.

 • 22:00

  14 юни

  Хенри VIII: Мъж, монарх, чудовище - СЕЗОН 1 Нов

  Скандалната връзка на Хенри с Ан Болейн се превръща от обсебеност в смъртна омраза, а решението му да се ожени за Ан завършва с катаклизмично отделяне от Римската католическа църква.

 • 23:00

  14 юни

  Митични зверове - СЕЗОН 1

  Вампирът е едно от най-ужасяващите митологични чудовища на всички времена. Науката и археологията разкриват какво е вдъхновило историите за вампири и колко е бил дълбок страхът от тези същества.

За нас

съживява историята с пленителни документални филми, които предлагат свеж и съвременен поглед върху събитията от миналото. Отвеждаме зрителите си на вълнуващи пътувания назад във времето, с интелигентни, подкрепени с проучвания предавания, които са както интересни, така и провокативни. Фокусираме се върху историята на Европа, разкриваме загадки от миналото и изучаваме как те определят съвремието ни.

Къде да гледате ТВ каналите

127

62

147

33

30

64

48

75

През 2018 г. бе разработен нов археологически обект в Помпей, който доведе до още открития за бедствието,…

Прочетете още

Това е история за поражение, освобождение и обновление. Макар да е увековечен в черно бяло, ние ще можем…

Прочетете още

През погледа на победители и победени, документалната поредица от три части "Берлин, 1945" разкрива…

Прочетете още

Преди 41 години Желязната лейди стана първата жена британски министър-председател. Тачър получи прозвището…

Прочетете още

През май по Viasat History: - "Берлин, 1945 г." - 8, 9 и 10 май от 22:00 часа - "Възкресяването на Помпей"…

Прочетете още

Адолф Хитлер и Ева Браун бяха намерени мъртви. Фюрерът се самоубива, като взима цианид и се застрелва…

Прочетете още

Факти, които може да не знаете за войната във Виетнам: 1) САЩ за пръв път се включва във войната във…

Прочетете още