Програма

 • 00:50

  21 юни

  География на убийствата - СЕЗОН 5

  Разглеждаме отново престъпленията на Джак Изкормвача. Заради търсещата сензации преса през 1888 г., трябва да отстраним десетилетия от погрешна информация, за да открием истината за убитите жени.

 • 01:45

  21 юни

  Загадки в музея - СЕЗОН 10

  Дон Уилдман изследва стремежа на жена към спортна слава, разкрива причудливо използване на пощенската служба в САЩ и разследва волята на мъж да оцелее, въпреки всички трудности.

 • 02:30

  21 юни

  Загадки в музея - СЕЗОН 10

  Дон Уилдман разследва смъртта на музикална легенда, проучва хирургическите инструменти, свързани с озадачаваща медицинска мистерия, и разкрива истината за най-старото престъпление в човешката история.

 • 03:20

  21 юни

  Загадки в музея - СЕЗОН 11

  Дон Уилдман разкрива британски заговор за убийството на Джордж Вашингтон, изследва причудливия процес срещу петел, измътил яйце, и най-известната семейна вражда в Америка.

 • 04:05

  21 юни

  Загадки в музея - СЕЗОН 6

  Водещият Дон Уайлдман изследва завладяващ портрет, медал, даден на човека, чиито противоречиви експерименти променят американската кухня завинаги, и ключ, използван от голям измамник.

 • 04:55

  21 юни

  Загадки в музея - СЕЗОН 6

  Дон Уайлдман проучва ролковите бонбони, които някога са спасили живота на група войници, китара, собственост на легендарен затворник музикант и колело, което помага да бъдат изпратени хора в Космоса.

 • 05:50

  21 юни

  Забранена история - СЕЗОН 2

  Джейми изучава изключително потайния Орден на розовия кръст - Ордена на розенкройцерите. Това е един загадъчен орден, сред чиито членове са били Леонардо да Винчи, сър Исак Нютон и Кристофър Рен.

 • 06:30

  21 юни

  Страхотни изобретения - СЕЗОН 1

  Днес барабаните отмерват бийта на музикалните банди, но знаете ли, че са били използвани да обединяват войските по време на битка? Вижте също как са възникнали прочута играчка и рапирата.

 • 07:00

  21 юни

  Истинската война на тронове - СЕЗОН 1

  1328 г.: Умира последният крал от династията Капетинги. Династията Валоа грабва короната на Франция. Това вбесява краля на Англия Едуард III, който смята, че е законният наследник на френския престол.

 • 07:55

  21 юни

  Загадки в музея - СЕЗОН 5

  Дон Уайлдман изследва пистолет, свързан с легендарна любовна история, растение, което сочи към скандална история за насилие, и чифт циментови обувки от затвор, използвани за наказание на осъдени.

 • 08:50

  21 юни

  Загадки в музея - СЕЗОН 5

  Дон Уайлдман изследва метални остатъци, свързани с ядрен кошмар, очила за полети и статуя, която обезсмъртява един от най-големите американски измамници.

 • 09:45

  21 юни

  Планета Европа и отвъд - СЕЗОН 2

  Пустинята Калахари е дом на много видове животни и растения, независимо от факта, че тук няма вода на разстояние от хиляди километри. Елате и ги вижте в този завладяващ документален филм.

 • 10:45

  21 юни

  Планета Европа и отвъд - СЕЗОН 2

  В Ивицата Каприви може са се намери невероятно количество сладководна вода, която създава богат зелен пейзаж. Този завладяващ документален филм ни показва как живеят бушмените в региона.

 • 11:45

  21 юни

  Митове и чудовища - СЕЗОН 1

  Любовта е универсална и мощна емоция, но може да е разрушителна - похотта може да е неконтролируема, а предателството - опустошително. Подобна ирационална стихия поставя въпроси пред всяко общество.

 • 12:40

  21 юни

  Митове и чудовища - СЕЗОН 1

  Как се формира общество? Епизодът показва ролята, която митовете и легендите имат в установяването на правила, които обществото да следва, и наказания за тези, които ги нарушават.

 • 13:35

  21 юни

  Митове и чудовища - СЕЗОН 1

  Смъртта е плашеща и обезпокоителна перспектива. Митовете и легендите ни разказват много за страха от смъртта. Можем да проследим в историите на различните култури за смъртта какво те ценят в живота.

 • 14:30

  21 юни

  Възкресяването на Помпей - СЕЗОН 1

  През 2010 г. сривът на казарма привлича вниманието на света към западналото състояние на Помпей. Европейската общност и италианското правителство отпускат 105 милиона евро, за да спасят града.

 • 15:30

  21 юни

  Възкресяването на Помпей - СЕЗОН 1

  Осем месеца са минали от началото на новите разкопки. Открита е малка уличка, където различни вулканични пластове разкриват как са се развили събитията след изригването на Везувий.

 • 16:35

  21 юни

  Помпей: След изригването

 • 18:00

  21 юни

  Невидимият град на Рим

 • 19:05

  21 юни

  Топ 10 военни истории - СЕЗОН 1

  Какво определя успешната бойна сила? Военното дело се променя радикално през последния век и армиите трябва да се адаптират към нови технологии и тактики.

 • 20:00

  21 юни

  Топ 10 военни истории - СЕЗОН 1

  Танкът Марк 1 е използван за първи път през 1916 г., за да даде на Съюзниците предимство в окопите. Той променя начина, по който се водят битки и става основа на век на иновации в бронираните машини.

 • 21:05

  21 юни

  Религиозни войни: Истинската война на тронове - СЕЗОН 2

  Във Франция кралството е потопено в хаос. Зад новия Шарл IX Катерина Медичи управлява като господар на трона. Тя обаче не е способна да предотврати гражданска война.

 • 22:00

  21 юни

  Хенри VIII: Мъж, монарх, чудовище - СЕЗОН 1 Нов

  Хенри развива болезнена язва на крака, която има ужасяващ ефект върху умственото му състояние и настроенията му. Той губи атлетичната си фигура и става муден и тежък.

 • 23:00

  21 юни

  Митични зверове - СЕЗОН 1

  Пернатата змия е била ужасяващ звяр - какво е накарало древните мезоамериканци да вярват, че подобно чудовище съществува и какво е довело до жертването на жителите на Теотиуакан?

 • 23:55

  21 юни

  Митични зверове - СЕЗОН 1

  Минотавърът е едно от най-известните митични същества, но какво е вдъхновило мита? Доказателства за човешки жертви показват, че може би е имало повече истина в тази легенда, отколкото се е смятало.

За нас

съживява историята с пленителни документални филми, които предлагат свеж и съвременен поглед върху събитията от миналото. Отвеждаме зрителите си на вълнуващи пътувания назад във времето, с интелигентни, подкрепени с проучвания предавания, които са както интересни, така и провокативни. Фокусираме се върху историята на Европа, разкриваме загадки от миналото и изучаваме как те определят съвремието ни.

Къде да гледате ТВ каналите

127

62

147

33

30

64

48

75

През 2018 г. бе разработен нов археологически обект в Помпей, който доведе до още открития за бедствието,…

Прочетете още

Това е история за поражение, освобождение и обновление. Макар да е увековечен в черно бяло, ние ще можем…

Прочетете още

През погледа на победители и победени, документалната поредица от три части "Берлин, 1945" разкрива…

Прочетете още

Преди 41 години Желязната лейди стана първата жена британски министър-председател. Тачър получи прозвището…

Прочетете още

През май по Viasat History: - "Берлин, 1945 г." - 8, 9 и 10 май от 22:00 часа - "Възкресяването на Помпей"…

Прочетете още

Адолф Хитлер и Ева Браун бяха намерени мъртви. Фюрерът се самоубива, като взима цианид и се застрелва…

Прочетете още

Факти, които може да не знаете за войната във Виетнам: 1) САЩ за пръв път се включва във войната във…

Прочетете още